Труд и рад се увек исплате- Јован Стевић на плаћеној пракси у Министарству финансија

„Само сам веровао у себе, веровао да ће моје способности да се исплате, да ћу видети резултате свог рада и настојаћу да остане тако“- овако је говорио Јован Стевић, одличан студент треће године Економског факултета Универзитета у Београду који је недавно као један од најбољих студената добио плаћену праксу у Министарству финансија Републике Србије.
Живот овог момка са коефицијентом интелигенције који га сврстава међу оне са потенцијалом генија (прво је научио да броји, а тек онда да говори) није био лак. Селио се 21 пут, често мајка и он нису имали ни за основне потребе, као дечак је продавао кокице и неретко био изопштен из друштва. Желео је да студира у Београду и успео! Добио је место у Студентском дому захваљујући свом школском успеху као и стипендију Фондације Никола Којовић што му је много олакшало студентске дане.
Недавно га је обрадовала вест да је добио плаћену праксу у Министарству финансија коју држава обезбеђује најбољим студентима завршних година факултета. Јован Стевић који има просек оцена 9.72 је скроман момак, задовољан тиме што у студентском ому има храну, смештај и место за учење. Никада није клонуо, а живот који данас води је неупоредив са сиромаштвом које је некад било његова свакодневица.
– Ја сам само веровао у себе, веровао сам да ће моје способности и мој труд и рад да се исплате. Видим резултате тога и настојаћу да остане тако – каже Јован Стевић.