О Николи

Дечачка искреност, шарм, ведрина, радост, све је то у себи носио и несебично даровао свима велики човек Никола Којовић сачињен од “нестварне нежности” с једне стране и “агресивне наметљивости” с друге стране.
Имао је осмех који су сви волели, племенито и велико срце, дечачку искреност и радост у очима.
Честитост, поштење, марљивост, истрајност, човекољубље, шарм и непосредност красили су овог дивног човека. Никола Којовић је рођен 25.8.1978.године. Завршио је основну школу “Синиша Николајевић”, Другу економску школу и Вишу школу за пословну економију у предузетништво, све у року и све у Београду.
Стицајем животних околности након губитка оца постао је стуб породице, стасао у озбиљног пословног човека, уваженог члана друштва, успешан у свему.
Породични ресторан “Дурмитор” је стасао у једно од незаобилазних престоничких места када је реч о националном гастрономском богатству, а гостољубивост је била суштина Николине пословне филозофије.

Тешко би се на овако малом простору могли набројати појединци, установе, школе, божји храмови којима је Никола помагао па је тако себи направио фондацију још за живота, а да о свему томе никад другима није говорио.

Како његова доброта не би била заборављена Николин брат Немања је у сарадњи са Николиним пријатељима покренуо рад Фондације Никола Којовић која између осталог талентованој деци са ограниченим материјалним могућностима стипендирањем омогућава безбрижније школовање. Тако ће и слика о овом добром и великом човеку настави да живи с њима.