Fondacija Nikola Kojović

O Nikoli Kojoviću

Imao je osmeh koji su svi voleli, plemenito i veliko srce, dečačku iskrenost i radost u očima. Bio je nesebičan veliki čovek nestvarne nežnosti i “agresivne nametljivosti”

Prvenac oca Anđelka i majke Mire, hercegovačko crnogorske genetike, Nikola je rođen 25. avgusta 1978. u Beogradu, gde je završio osnovnu školu “Siniša Nikolajević”, Drugu ekonomsku školu i Višu školu za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo.

Čestitost, poštenje, marljivost, istrajnost, kreativnost, čovekoljublje, šarm i neposrednost su ga osobine koje su ga opisivale i činile izuzetnim čovekom. Svi koji su ga poznavali znaju koliko je činio da ovo mesto bude bolje mesto za život.

Sticajem životnih okolnosti i usled preranog gubitka oca, Nikola je na neki način morao pre vremena da odraste i postane stub porodice. Stasao je u ozbiljnog i odgovornog mladog čoveka, uvaženog člana društva, ljudsku gromadu, odanog prijatelja. Sa bratom Nemanjom je od restorana “Durmitor” napravio malo privredno čudo koji je bilo njegova druga kuća, jedan od najpopularnijih restorana u Beogradu u kojem se uvek služila najkvalitetnija hrana uz obavezan osmeh i gostoprimstvo.

.

Iako je razvio posao do najviših standarda čovekoljublje je Nikoli bilo snažna motivacija da čini dobra dela, pa je tako spontano i iz srca još za života ne neki način osnovao humanitarnu organizaciju koja danas dobija svoj formalni oblik.

Mnogo je onih kojima je Nikola za života pomagao, od pojedinaca, ustanova, škola, božjih hramova, a da o tome nikad nije govorio drugima. Da njegova dobrota ne bi bila zaboravljena i humanost ne bi devalvirala u ovom surovom svetu, Nikolin brat Nemanja je sa brojnim Nikolinim prijateljima osnovao Fondaciju Nikola Kojović sa ciljem da talentovanoj deci koja nemaju materijalne mogućnosti omogući stipendiju, školovanje, afirmaciju, a da slika o ovom dobrom i velikom čoveku nastavi da živi s njima.